graphicanews

ricoh pro c7200x

Νέες ψηφιακές μηχανές από τη RICOH

την 14 Μαρτίου, 2018

Η RICOH ανακοίνωσε το λανσάρισμα δύο νέων έγχρωμων ψηφιακών εκτυπωτικών μηχανών φύλλου για την αγορά των Γραφικών Τεχνών και την αγορά ενδοεταιρικών εκτυπώσεων. Πρόκειται για την νέα πεντάχρωμη μηχανή Pro C7200X και την αντίστοιχη τετράχρωμη Pro C7200.

Οι δύο μηχανές αποτελούν συνέχεια της επιτυχημένης σειράς Pro C7100X, παρουσιάζουν όμως βελτιωμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά στην επαναληψιμότητα/σταθερότητα στο χρώμα και προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια στα "μέτρα", χάρη στο αυτόματο σύστημα ευθυγράμμισης.

Η πεντάχρωμη έκδοση της μηχανής τυπώνει την κλασική τετραχρωμία CMYK συν λευκό χρώμα, σε ένα πέρασμα, επιτρέποντας την εύκολη εκτύπωση σε έγχρωμα χαρτιά.
Παράλληλα, η έκδοση εισάγει τη χρήση αόρατου κόκκινου toner, με το οποίο ο χειριστής μπορεί να παράξει απλές εκτυπώσεις ασφαλείας, ενώ, διαθέσιμα για τον 5ο σταθμό εκτύπωσης είναι και το ροζ neon toner, το λευκό, το διάφανο και το κίτρινο neon toner.

Η ανάλυση εκτύπωσης αγγίζει τα 2400 x 4800 dpi και η παραγωγικότητα της μηχανής φτάνει τα 95 φύλλα το λεπτό ή τα 85 φύλλα με δυνατότητα για εκτυπώσεις διπλής όψης σε χαρτιά πλάτους 70cm και μονής έως 126cm. Σύμφωνα με την εταιρεία η μηχανή μπορεί να πιάσει τις προαναφερόμενες ταχύτητες εκτύπωσης ακόμη και για χαρτιά με βάρος στα 360 γραμμάρια. Όπως τα περισσότερα ανάλογα συστήματα του είδους, μπορεί να δεχτεί και πρόσθετες μονάδες επεξεργασίας των τυπωμένων φύλλων όπως βιβλιοδετικά κ.α.

Επισήμως η νέα μηχανή Pro C7200X θα παρουσιαστεί στις 10 Απριλίου στη Λισαβόνα και θα ακολουθήσουν διάφορες τοπικές επιδείξεις σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, ενώ, όλα τα νέα μοντέλα είναι ήδη διαθέσιμα.